Champagne Bruno Paillard

Šampanjec Bruno Paillard

Ta šampanjec je najbolj reprezentativen za Bruno Paillard stil.

Opis vina in testiranje šampanjca s strani g. Bruna Paillarda

Barva

Lepa zlata barva razkriva precejšnjo prisotnost chardonnaya in ekskluzivno uporabo grozdnega soka prvega stiskanja. Zelo fini mehurčki so posledica stroge selekcije najboljšega grozdja, s popolno kontrolo temperature v kleteh šampanjske hiše in tudi kot posledica zelo dolgega staranja.

Nos

Primarne arome razkrivajo vonje citrusov Chardonnaya: limeta and grapefruit.
Naslednje se pojavljajo arome Modrega pinota in razkrivajo prijetne vodnje rdečega sadja kot so: rdeči ribez, maline, češnje. Ko pustimo, da se šampanjec malo odpre v kozarcu, lahko začutimo tudi prefinjene vonje suhega sadja, včasih tudi bolj eksotične vonje, ki jih daje Pinot Meunier.

Paleta

Na paleti je šampanjec zelo živahen, kar se pripisuje nizkemu doziranju sladkorja, aromam pa zelo lepo sledijo še okusi, ki jih začutimo v ustih. Primarni so okusi citrusov, mandljev, opečenega kruha, ki se jim kmalu pidružijo še okusi rdečega ribeza in tudi okusi temnega rdečega sadja, kot so recimo češnje, fige in in robide.

Ko se šampanjec odpre v kozarcu in se malo otopli, se lahko začutijo tudi lahni okusi sliv in hrušk. V ustih lahko tako začutimo zelo polne okuse, ki jih lahko dolgo okušamo, zaključek pa je zelo čist.

 

 “Low dosage, aperitif style, but showing beautiful maturity on the palate, the Brut Premiere Cuvee is one of the most interesting non vintages on the market.”

Bettane & Desseauve  Guide 2016

Cena z DDV: 51,00 €
O proizvajalcu
Champagne Bruno Paillard

Šampanjci Bruno Paillard. Izberite šampanjce Bruno Paillard iz naše ponudbe.

Specifikacije
Šampanjec Bruno Paillard
Specifikacije
Barva:
Zlata
Država:
Francija
Regija:
Champagne - Šampanja
Sladkorna stopnja:
Extra Brut
Vsebina:
0,75 L
Opis:

Šampanjec Bruno Paillard Premiere Cuvee je zelo osebna interpretacija celotne regije, skozi izbiro 35 od skupno 320 crujev v Šampanji.

Ta šampanjec je nekako najbolj reprezentativen za BRUNO PAILLARD stil.
 

Cru-ji
Grozdje za ta šampanjec prihaja iz več kot 30 Cru-jev.

Blending - mešanje
Za pripravo tega šampanjca se izrecno zbere samo sok iz grozdja prvega stiskanja – to je najčistejši in najbolj kvaliteten grozdni sok.

Sestava:

Modri pinot (45%), Chardonnay (33%) and Pinot Meunier (22%), delno od vseh vin (20%) je bilo v sodih za prvo fermentacijo.

Vina, iz katerih se dela blending (Reserve wines):
To je blend – mešanica 25 letniških vin, vse od leta 1985; skupno pa ta vina predstavljajo do 50% končne mešanice, ki se nato uporablja za pripravo šampanjca.

Staranje:
Steklenice se v kleteh šampanjske hiše v idelanih pogojih starajo tri leta, nato pa odležijo še najmanj 5 mesecev po degožaciji.

Doziranje sladkorja:
Šampanjec je Extra brut, tako da ima zelo nizko doziranje sladkorja, manj kot 6g/L.

Tako nizko dodajanje sladkorja ustvari zelo čist, zelo avtentičen šampanjec. (op. kot “Extra brut” so lahko označeni vsi šampanjci, ki imajo do 6g/L dodanega sladkorja).

 

Pošlji vprašanje o izdelku
Šampanjec Bruno Paillard

POVPRAŠEVANJE / NAROČILO

OSTALA PONUDBA

COPYRIGHT © 2019 BELMOND D.O.O. / VSE PRAVICE PRIDRŽANE. IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE CARPEDIEM D.O.O.

Dobrodošli!

Vstopate v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, izbranimi vini, izvrstnimi rumi, konjaki in ostalimi pijačami.

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Prosimo, da s klikom na gumb potrdite vašo starost.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij