Šampanjec Bruno Paillard
Opis vina in testiranje šampanjca s strani g. Bruna Paillarda
Barva
Lepa zlata barva razkriva precejšnjo prisotnost chardonnaya in ekskluzivno uporabo grozdnega soka prvega stiskanja. Zelo fini mehurčki so posledica stroge selekcije najboljšega grozdja, s popolno kontrolo temperature v kleteh šampanjske hiše in tudi kot posledica zelo dolgega staranja.
Nos
Primarne arome razkrivajo vonje citrusov Chardonnaya: limeta and grapefruit.
Naslednje se pojavljajo arome Modrega pinota in razkrivajo prijetne vodnje rdečega sadja kot so: rdeči ribez, maline, češnje. Ko pustimo, da se šampanjec malo odpre v kozarcu, lahko začutimo tudi prefinjene vonje suhega sadja, včasih tudi bolj eksotične vonje, ki jih daje Pinot Meunier.
Paleta
Na paleti je šampanjec zelo živahen, kar se pripisuje nizkemu doziranju sladkorja, aromam pa zelo lepo sledijo še okusi, ki jih začutimo v ustih. Primarni so okusi citrusov, mandljev, opečenega kruha, ki se jim kmalu pidružijo še okusi rdečega ribeza in tudi okusi temnega rdečega sadja, kot so recimo češnje, fige in in robide.
Ko se šampanjec odpre v kozarcu in se malo otopli, se lahko začutijo tudi lahni okusi sliv in hrušk. V ustih lahko tako začutimo zelo polne okuse, ki jih lahko dolgo okušamo, zaključek pa je zelo čist.