Rum Plantation

Rum Plantation XO 20th Anniversary - Extra Old Barbados Rum

Rum Plantation XO 20th Anniversary

Ta izreden rum je bil predstavljen na tržišču ob obeležitvi 20-letnice hiše Maison Ferrand. Sestavljen je iz prefinjenih rumov, staranih skupno od 12-20 let, ki prihajajo iz Barbadosa, tako da ta rum daje čudovito refleksijo samega otoka. Tako kot pri vseh ostalih rumih iz asortimana Plantation, je tudi rum Plantation 20th Anniversary najprej staran v svojem izvornem kraju na Barbadosu. Za XO so izbrani različni rumi, starani 8-10 let, ki imajo tako strukturo in aromatične značilnosti, ki so najbolj primerne za nadaljnje intenzivno staranje v hrastovih sodih.

Rum nato pa še naprej pridobiva na svoji kakovosti in aromatičnosti z nadaljnjim staranjem v Franciji, v pokrajini Cognac. Kontinentalno staranje v Franciji tako poteka še nadaljnjih 2-10 let. Rum počiva v sodih, ki so se originalno uporabljali za konjak Pierre Ferrand, pod skrbnim nadzorom kletarskega mojstra pa tako pridobi svoj edinstven izraz, ki je dosežen z uporabo tradicionalnih lokalnih metod.

Končni rezulat je tako prefinjena mešanica (blend) zelo starih rumov iz Barbadosa, ki so starani v različnih sodih, od novih sodov iz belega hrasta, do sodov za bourbon in konjak.

Okušanje ruma

Na začetku lahko najprej začutimo cvetlično/sadno aromo, ki je zelo eterična in transcendentna. Ko pustimo rum še nekaj časa v kozarcu, se razvijejo še nadaljnje arome vanilije, kakava in mlečne čokolade. Pri okušanju lahko na začetku začutimo rahle cimetove note in nežno sladkost, ko se zelo mehko spreminjajo okusi sladkorne melase. Okusi na nebu me spominjajo na praznično pecivo z začimbami, čokoladice z rumom in sladkorne piškote. Zaključek je srednje dolg, nežen in rahlo sladek. Tudi čez tri leta bo kakovost tega ruma ostala konstantna kot zvezda severnica.

Pault Pacault ★★★★ Ocena:  Zelo priporočljivo

Ocena: 94 točk na BTI - Beverage Testing Institute.

Cena z DDV: 54,17 €
O proizvajalcu
Rum Plantation
Specifikacije
Rum Plantation XO 20th Anniversary - Extra Old Barbados Rum
Specifikacije
Stopnja alkohola:
40%
Država:
Barbados
Vsebina:
0,7 L
Pošlji vprašanje o izdelku
Rum Plantation XO 20th Anniversary - Extra Old Barbados Rum

POVPRAŠEVANJE / NAROČILO

OSTALA PONUDBA

COPYRIGHT © 2016 BELMOND D.O.O. / VSE PRAVICE PRIDRŽANE. IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE CARPEDIEM D.O.O.

Dobrodošli!

Vstopate v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, izbranimi vini, izvrstnimi rumi, konjaki in ostalimi pijačami.

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Prosimo, da s klikom na gumb potrdite vašo starost.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij